Vi er et velfungerende bofællesskab i Trekroner ved Roskilde, der blev bygget i 2005 og består af 17 ejerboliger.

Boligerne i to størrelser på 112 og 81 m2, med tolv store og fem små huse.

Formålet med vores bofællesskab er at vi har et godt naboskab. Et væsentligt omdrejningspunkt for dette fællesskab er fællesspisningen, som finder sted 3 gange om ugen i vores fælleshus, der rummer industrikøkken, spiserum, børnerum, vaskeri m.m.

I Åhusene lægger vi vægt på at hverdagen ikke skal være domineret af alt for mange faste regler, men vi har naturligvis nogle vedtægter som beskriver de praktiske rammer for fællesskabet samt en række aftaler af både praktisk og social karakter som løbende bliver drøftet og rettet til på vores fællesmøder.

Desuden har vi en klar forventning om at alle i Aahusene bidrager til fællesskabet. Det vil f.eks. sige til fællesspisningen, fælles arbejdsdage, bestyrelsesarbejde, fællesmøder, udvalgsarbejde mm.

Vi har gennem tiden fået skabt en række festlige traditioner i bofællesskabet: F.eks. årlig fødselsdagsfest, tour de hus, madfestival, Mortensaften, halloween, Skt. Hans, fastelavn og julefrokost.

Vi har ikke noget køberkartotek, men du er velkommen til at kontakte os hvis du er interesseret. Da vi er ejerboliger, sætter de fleste deres huse til salg på nettet.

Du kan kontakte Åhusene på mail:

kontakt(a)aahusene.dk

 

 

 

Kants visualisering af Åhusene set i fugleperspektiv fra Nordøst

opdateret den 24. marts 2021

Sitet er oprettet 14. februar 2004